Районна избирателна комисия Монтана


РЕШЕНИЕ
№ 302-ПВР
Монтана, 20.11.2021

ОТНОСНО: Схема за транспортиране, движение, получаване и съхранение на изборните книжа в деня на изборите до момента на предаването им на комисиите по чл. 287, ал. 7 при общините в района на 12 МИР - Монтана в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 21 ноември 2021г.

Постъпило е в РИК 12 – Монтана искане от Областна администрация /ОА/ и ОД на МВР за съгласуване на транспортна схема с процедури по прием на СИК от МИР 12 в нощта на изборите, до предаване на изборните книжата на комисиите по чл. 287, ал.7.

На 19.11.2021г., в точка разни на заседание на РИК, бяха систематизирани действия и процедури за прием и контрол при приемане и отчитане на вота на избирателите, при спазване изискванията на ИК. Предложен бе план за действие, който бе приет след съгласуване с ОА и ОД на МВР Монтана.

На основания чл.72, ал.1, т. 1 и т.2, и следващите от ИК, РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ– Монтана.

 

Р Е Ш И:

 

Задължения на общините:

  1. Oрганизират транспортирането на СИК от помещението в което е работила съответната СИК до паркинга на парк Огоста от където ще бъдат насочени към Театър „Драгомир Асенов” гр. Монтана до запълване на капацитета от 300 души /100 комисии/. При запълване на капацитета на Театър „Драгомир Асенов” гр. Монтана, транспортните средства остават на паркинга до освобождаване на капацитет в Театъра.
  2. Oсигуряват придружител на всяко транспортно средство с повече от една СИК, като придружителя отговаря солидарно с членовете на СИК за изборните книжа на секциите в транспортното средство. /за тази цел кмета на общината издава заповед/.
  3. Придружителите на транспортните средства се грижат тези транспортни средства да следват автомобила на МВР, като по този начин ще се избегне объркване на маршрута за придвижване.
  4. Придружителят на транспортното средство се задължава да следва колата на МВР, с оглед осигуряване маршрута за приема на СИК в гр. Монтана. Забранява се да се обявява „тръгване” преди факта на потеглянето. Тези превозни средства, за които бъде съобщено, че тръгват, но реално не тръгнат, ще бъдат приети последни.
  5. Раздаването на номера за приемане от РИК ще се извършва в театър „Драгомир Асенов” – входа от към ПМГ /север/, след предаване на списък на секциите от придружителя и номера на поредност на пристигане на превозното средство /ПС/. Номера без присъствие на членовете на СИК няма да бъдат раздавани.
  6. За община Монтана важи същата схема за приемане, входа на театър „Драгомир Асенов” от към ПМГ /север/. Колите със СИК от Монтана ще изчакват по реда на пристигане на транспортните средства, без значение от коя община са пристигналите транспортни средства.
  7. Организират звено за получаване на текуща информация от СИК и предаването и в обобщен вид на Областна Администрация /ОА/.

Задължения на Областна администрация:

  1. Осигурява в театър „Драгомир Асенов” – голяма зала, фоайе първи етаж и фоайе втори етаж на театъра и паркинг на парк Огоста. Осигурява отопление на театъра и временни тоалетни на паркинг парк Огоста.
  2. Осигурява двама служители в театъра, в помощ на представителите на РИК – Монтана.
  3. Осигурява зала 1 в ОА за разполагане на ИЦ за изборите, коридорите на втори етаж за приемане на СИК и обработка на документацията, фоайето на първи етаж за буферна зона за изчакване на СИК.
  4. Осигурява девет маси с по два стола, разположени в коридора на втори етаж. Шестнадесет броя кашони с размера на пликовете за списъците /А3/ или по-големи.
  5. Осигурява медицинско присъствие в нощта на изборите.
  6. Осигурява звено за обобщаване на информацията от Общините и след обобщение да се предава на РИК.
  7. При възможност осигурява вода и подкрепителна храна за СИК по време на изчакването за приемане от РИК.

  

Задължения на МВР:

  1. Осигуряват придружаването на транспортните средства до приемането на СИК в театър „Драгомир Асенов” при строго спазване на предвидените маршрути за придвижване.
  2. Осигуряват входовете на театър „Драгомир Асенов”, придвижването на СИК от театъра до ОА и обратно в транспортните средства /за секциите от другите общини/.
  3. Осигуряват връзка между член на РИК в ОА и член на РИК в театър „Драгомир Асенов” и член на РИК на паркинга на парк Огоста за своевременно придвижване на СИК.
  4. Осигурява буферения паркинг за изчакване на транспортните средства.
  5. Осигуряват паркинг „Алеко Константинов” за паркиране на транспортните средства от другите общини след пристигане на СИК в театър „Драгомир Асенов”.
  6. Осигуряват паркинга на театър „Драгомир Асенов” за безпроблемно преминаване на транспортните средства, извозващи СИК и паркинга на парк Огоста за буферен паркинг.

      Това решение да се предостави на Областна Администрация Монтана, Областна дирекция на МВР.

   Решението не подлежи на оспорване.

Председател: Валери Иванов Димитров

Секретар: Камелия Александрова Илиева

* Публикувано на 20.11.2021 в 16:29 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

Решения

  • № 313-ПВР / 21.11.2021

    относно: Промяна в състава на секционни избирателни комисии в община Лом назначени с Решение № 49-ПВР/НС от 15.10.2021 г. на РИК –Монтана.

  • № 312-ПВР / 20.11.2021

    относно: ПРЕДЛОЖЕНИЕ за смяна в СИК от Теодор Антонов – упълномощено лице на КП „Демократична България Обединение“

  • № 311-ПВР / 20.11.2021

    относно: Промяна в състава на секционни избирателни комисии в община Лом назначени с Решение № 49-ПВР/НС от 15.10.2021 г. на РИК –Монтана.

всички решения