Районна избирателна комисия Монтана


РЕШЕНИЕ
№ 68-НС
Монтана, 01.09.2022

ОТНОСНО: Определяне на реда за извършване на промени в съставите на СИК от Районна избирателна комисия Дванадесети изборен район Монтана при произвеждане на изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г.

Районна избирателна комисия Дванадесети изборен район Монтана е компетентният орган, който упражнява цялостен контрол върху дейността на секционните избирателни комисии, в това число сформирането, назначаването и извършването на последващи промени в съставите на секционните избирателни комисии на територията на многомандатен избирателен район Монтана. С оглед осъществяване на дейностите по прилагане на кодекса и свързаните с него нормативни актове и с цел правилното функциониране и обезпечаване на законосъобразния състав  на СИК, Районна избирателна комисия счита, че последващи предложения за промени в назначените състави на СИК следва да се правят от упълномощени представители на партиите и коалициите, след извършена  проверка в системата ГРАО на съответната община, след което да бъдат  представени  в РИК - Монтана.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 1, т. 2, т. 4 и т. 5 от Изборния кодекс, Районна избирателна комисия Монтана

 

Р Е Ш И:

 

  1. Политическите партии и коалиции, имащи право на представителство в СИК, представят предложенията за промени в състава на СИК , като редът е същия както при представяне на първоначално назначените членове на СИК, като от заменения член на СИК следва да бъде представено заявление за съгласие, неразделна част от настоящото решение.
  2. Предложените лица се проверяват в системата ГРАО от служител на съответната община за точно съответствие на имената с посочения единен граждански номер (ЕГН).
  3. Предложенията за промени в съставите на СИК, след извършена проверка по т.2 от настоящето решение, следва да бъдат представени в Районната избирателна комисия  - Монтана.
  4. Приема и утвърждава Образец на таблица (във формат EXCEL), приложение към настоящото решение, в която следва да се подава информация от съответната партия или коалиция за предложените промени в съставите на СИК

          Приложение 1

Настоящото решение може да бъде оспорено пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Председател: Пламка Христова Григорова

Секретар: Румен Димитров Гоцов

* Публикувано на 01.09.2022 в 18:04 часа

Календар

Решения

  • № 215-НС / 02.10.2022

    относно: Постъпил сигнал по телефона от зам. директор на ОД на МВР Монтана

  • № 214-НС / 02.10.2022

    относно: Разрешение за гласуване с една машина в СИК № 121100019 в Община Вълчедръм при условията на чл. 269 от ИК

  • № 213-НС / 02.10.2022

    относно: Назначаване в състава на секционна избирателна комисия, назначена в Община Монтана

всички решения