Районна избирателна комисия Монтана


РЕШЕНИЕ
№ 39 - НС
Монтана, 28.02.2021

ОТНОСНО: Жалба от Теодора Димитрова Любенова – секретар на областен съвет ДПС - Монтана

В РИК – Монтана е постъпила жалба, с вх. № 56/26.02.2021 г. от Теодора Димитрова Любенова – секретар на областен съвет ДПС - Монтана

     В същата възразява срещу направеното разпределение на ръководните места на СИК от квотата на ДПС в община Медковец. Сочи, че присъствалият упълномощен представител на ДПС при консултациите на кмета на община Медковец – Албена Василева за първи път участва в преговори, при които ръководните длъжности на ДПС са намалени с едно ръководно място.

     Жалбата е постъпила по електронен път и са представени два броя пълномощни.

     Жалбоподателят моли за намесата на РИК – Монтана за преразпределение на ръководните длъжности.  

      След като се запозна с жалбата, РИК – Монтана намира, че  е процесуално допустима, но същата е неоснователна.   

      С решение № 27-НС от 18.02.2021 г. РИК-Монтана  е разпределила ръководствата и местата за членовете в секционните избирателни комисии в 12 МИР- Монтана при произвеждане на изборите за народни представители на 04 април 2021 г. Със същото решение са определени 7 места, от които 3 ръководни длъжности за квотата на ДПС в община Медковец.

     От протокола от проведените консултации в община Медковец на 22.01.2021 г., представен в РИК Монтана е видно, че са определени две ръководни длъжности. Консултациите са приключили с постигнато съгласие между участниците, относно определяне на поименния състав на СИК на територията на ОБЩИНА МЕДКОВЕЦ, но е подписан с особено мнение от пълномощника на ДПС, поради несъгласие с разпределението на ръководните длъжности.

     

       На основание чл.72, ал.1, т.1 и т.20 във връзка с чл. 91, ал. 8 и ал. 11 от Изборния кодекс, Районната избирателна комисия – Монтана.

 

РЕШИ:

            Оставя без разглеждане жалбата на Теодора Димитрова Любенова – секретар на областен съвет ДПС - Монтана, като неоснователна.  

       Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му, чрез РИК - Монтана.

Председател: Пламка Христова Григорова

Секретар: Румен Димитров Гоцов

* Публикувано на 28.02.2021 в 18:03 часа

Календар

Решения

  • № 317 – НС / 06.04.2021

    относно: Анулиране на приемо-предавателни разписки и заличаване на такива

  • № 316 – НС / 05.04.2021

    относно: Определяне на член на РИК Монтана, който да подписва приемо-предавателни протоколи с областна администрация и за предаване на избирателните списъци в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“

  • № 315-НС / 05.04.2021

    относно: Жалба от Десислава Цветанова Цонева, кандидат за народен представител на ПП “ИМА ТАКЪВ НАРОД“

всички решения