Районна избирателна комисия Монтана


РЕШЕНИЕ
№ 180 - НС
Монтана, 29.03.2021

ОТНОСНО: Изменение в РЕШЕНИЕ № 145– НС от 23.03.2021г. за Изготвяне на схема за транспортиране, движение, получаване и съхранение на изборните книжа в деня на изборите до момента на предаването им на комисиите по чл.287, ал.7 от Изборния кодекс при общините в района на 12 МИР - Монтана в изборите за Народни представители на 4 април 2021 г.

Постъпила е информация относно невъзможността да бъде използван паркинг на магазин „КАУФЛАНД“ за приемане на пристигащите от общините автомобили със протоколите на СИК.  

 На основание чл.72, ал.1 от Изборния кодекс, РИК  – Монтана 

РЕШИ:

  Изменение в РЕШЕНИЕ № 145– НС от 23.03.2021г. за Изготвяне на схема за транспортиране, движение, получаване и съхранение на изборните книжа в деня на изборите до момента на предаването им на комисиите по чл.287, ал.7 от Изборния кодекс при общините в района на 12 МИР - Монтана в изборите за Народни представители на 4 април 2021 г.

  • Задължения на общините:
  1. Организират транспортирането на СИК от помещението, в което е работила съответната СИК до Театър „Драгомир Асенов” гр.Монтана и обратно. 
  2. Осигуряват придружител на всяко транспортно средство с повече от една СИК, като придружителя отговаря солидарно с членовете на СИК за изборните книжа на секциите в транспортното средство. За целта кмета на общината издава заповед/.
  3. Придружителите на транспортните средства се грижат тези средства да следват автомобила на МВР, като по този начин ще се избегне объркване на маршрута за придвижване.
  4. Придружителят на транспортното средство се задължава да обяви времето на тръгване, за да се осигури маршрута за приемане на СИК в гр.Монтана.  Часът за потегляне на превозните средства се съгласува с представител на областна администрация, с оглед капацитета на  театър „Драгомир Асенов” и епидемиологичната обстановка. Всички превозни средства пристигнали в гр. Монтана до 22:00 ч се отправят към театър  „Драгомир Асенов”, а след този час изчакват на паркинга на „АВТОМОБИЛЕН ПАЗАР“- МОНТАНА  до пропускането им от служител на МВР към театъра, по реда на пристигането им.
  5.  Раздаването на номерата за приемане от РИК ще се извършва след пристигане на  транспортно средство пред театър „Драгомир Асенов” – входа от към ул. „Александър Батенберг” /ПМГ/,  по реда на пристигане и след предаване на списък на секциите от придружителя. Номера без присъствие на членовете на СИК няма да бъдат раздавани.
  6. За община Монтана важи същата схема за приемане, входа на театър „Драгомир Асенов” от към ул. „Александър Батенберг” /ПМГ/. Колите със СИК от Монтана ще изчакват по реда на пристигане на транспортните средства пред театър „Драгомир Асенов”.
  7. Организират звено за получаване на текуща информация от СИК и предаването и в обобщен вид на Областна Администрация /ОА/.

 Задължения на Областна администрация:

  1. Осигурява в театър „Драгомир Асенов” – голяма зала, фоайе първи етаж и фоайе втори етаж на театъра. Осигурява и отопление при нужда.
  2. Осигурява двама служители в театъра, в помощ на представителите на РИК – Монтана.
  3. Осигурява зала 1 в ОА за разполагане на Изчислителния пункт за изборите, коридорите на втори етаж за приемане на СИК и обработка на документацията, фоайето на първи етаж за буферна зона за изчакване на СИК.
  4. Осигурява осем маси с по два стола, разположени в коридора на втори етаж. Десет броя кашони с размера на пликовете за списъците /А3/ или по-големи.
  5. Осигурява медицинско присъствие в нощта на изборите.
  6. Осигурява звено за обобщаване на информацията от Общините и след обобщение да се предава на РИК. 
  • Задължения на МВР:
  1. Осигуряват придружаването на транспортните средства до приемането на СИК в театър „Драгомир Асенов”, в това число и придвижването им от паркинга на „АВТОМОБИЛЕН ПАЗАР“- МОНТАНА  при строго спазване на предвидените маршрути за придвижване.
  2. Осигуряват входовете на театъра, придвижването на СИК от театъра до ОА и обратно в транспортните средства /за секциите от другите общини/.
  3. Осигуряват връзка между член на РИК в ОА и член на РИК в театъра за довеждане на СИК.
  4. Осигуряват паркинг „Алеко Константинов” за паркиране на транспортните средства, с оглед изчакване предаването на протоколите с резултатите от изборите от СИК.
  5. Осигуряват паркинга на театъра за безпроблемно преминаване на транспортните средства, извозващи СИК.
  6. Осигуряват реда на пристигането на транспортните средства на паркинга на „АВТОМОБИЛЕН ПАЗАР“- МОНТАНА . Пропускането до Театър „Драгомир Асенов“ гр. Монтана  става по реда на пристигането им.
  7.  Да поддържат постоянна връзка с техен представител на изхода на театър „Драгомир Асенов”, относно освободените места от СИК и придвижването на тези, които изчакват на паркинга на „АВТОМОБИЛЕН ПАЗАР“- МОНТАНА  . 

Неразделна част от това решение е одобрен от Областна Администрация Монтана, Областна дирекция на МВР и РИК – Монтана план за действия в нощта на изборите на 04 април 2021 г. 

 Решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия в срок до 3 дни от обявяването му чрез РИК.

 

Председател: Пламка Христова Григорова

Секретар: Румен Димитров Гоцов

* Публикувано на 29.03.2021 в 22:00 часа

Свързани решения:

145 - НС/25.03.2021

Календар

Решения

  • № 317 – НС / 06.04.2021

    относно: Анулиране на приемо-предавателни разписки и заличаване на такива

  • № 316 – НС / 05.04.2021

    относно: Определяне на член на РИК Монтана, който да подписва приемо-предавателни протоколи с областна администрация и за предаване на избирателните списъци в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“

  • № 315-НС / 05.04.2021

    относно: Жалба от Десислава Цветанова Цонева, кандидат за народен представител на ПП “ИМА ТАКЪВ НАРОД“

всички решения