Районна избирателна комисия Монтана


РЕШЕНИЕ
№ 6-ЕП/НС
Монтана, 20.04.2024

ОТНОСНО: Привличане на експерти и технически сътрудници за периода на работа на Районна избирателна комисия Монтана при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

За подпомагане дейността на комисията се създават работни група от експерт – специалисти и технически сътрудници, за периода от 22.04.2024 г. до 23.06.2024 г. /включително/  и след съгласуване с областния управител на област Монтана

    На основание чл. 72 от Изборния кодекс и във връзка с Решение № 3053 –ЕП/НС от 09.04.2024 г. на Централната избирателна комисия, РИК - Монтана

                                                                                         

                                                                                         Р Е Ш И:

 

 ОПРЕДЕЛЯ броя на специалистите, които ще подпомагат дейността на РИК Монтана и техните функции периода на подпомагане и размера на възнагражденията, както следва:

        Двама  специалисти, които ще подпомагат дейността на РИК – Монтана. Работата на експерта е да: организира техническото организиране на заседанията на комисията, като ежедневно осигурява предварителното обявяване на проектите за дневен  ред; осигурява поддържането на интернет страницата на РИК - Монтана, в която се публикуват решенията и протоколите от заседанията на комисията, публичния регистър на жалбите и сигналите, подадени до комисията и решенията по тях,  публичния регистър на регистрираните застъпници в РИК - Монтана; организират обявяването в интернет страницата комисията на списъка на представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети, приети от РИК - Монтана; извършват и други технически дейности, като се спазва стриктно изискванията за защита на лични данни.

       ОПРЕДЕЛЯ за експерти Демир Иванов Иванов и Александра Захариева Тодорова, с възнаграждение в размер на 1500 лв. месечно за всеки един от тях, с които следва да се сключи договор за назначаването, при спазване на следните условия: срок на изпълнение на договора - 22.04.2024 г. до 23.06.2024 г. /включително/.

ЗАДЪЛЖАВА председателя на РИК - Монтана, да уведоми своевременно областния управител на област Монтана, за да се сключи граждански договор с експертите, като предостави препис от настоящето решение, ведно със заверено копие на лична карта, която е неразделна част от решението, но не подлежи на публикуване и обявяване с оглед защита на личните данни.

Трима технически сътрудници, които ще подпомагат дейността на РИК, като оформят технически, изготвените от членовете на комисията проекти на решения, входяща и изходяща кореспонденция, удостоверения, отговарят за архивирането и класифицирането на всички актове и документи на комисията, като стриктно спазва изискванията за защита на лични данни.

        ОПРЕДЕЛЯ за технически сътрудници  Петя Найденова Гачовска-Томова, Любимка Никодимова  Благоева и Елизабета Стефанова Ценкова,  с месечно възнаграждение в размер на 1000 лв., за всеки един от тях, следва да сключи договор за назначаването, при спазване на следните условия: срок на изпълнение на договора срок на изпълнение на договора - 22.04.2024 г. до 23.06.2024 г. /включително/.

ЗАДЪЛЖАВА председателят на РИК - Монтана, да уведоми своевременно областния управител на област Монтана, за да се сключи граждански договор с технческите сътрудници, като предостави препис от настоящето решение, ведно със заверено копие на лична карта, която е неразделна част от решението, но не подлежи на публикуване и обявяване с оглед защита на личните данни.

  

    Заверено копие от решението да се изпрати на Областен управител на Област с административен център Монтана за сключване на граждански договор с определените в настоящото решение лица.

    Настоящото решение подлежи на оспорване пред Централна избирателна комисия в срок 3 /три/ дни от обявяването му.

Председател: Пламка Христова Григорова

Секретар: Румен Димитров Гоцов

* Публикувано на 20.04.2024 в 17:31 часа

Свързани решения:

9-ЕП/НС/22.04.2024

Календар

Решения

  • № 77-ЕП/НС / 17.05.2024

    относно: Промяна в състава на секционни избирателни комисии, назначени в община Монтана, от квотата на Политическа партия ВЪЗРАЖДАНЕ.

  • № 76-ЕП/НС / 17.05.2024

    относно: Промяна в състава на секционни избирателни комисии, назначени в община Вълчедръм, от квотата на коалиция ГЕРБ-СДС.

  • № 75-НС / 16.05.2024

    относно: Заличаване на регистрацията на кандидат от листата на ПП „ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ“ в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

всички решения